Adgang: 06.00 - 22.00

Ring til os: 7070 7997

Har du lyst til at høre mere?

Hvad skal man huske når man flytter?


Det kan være rigtig svært at stå i flytterod til op over ørerne og samtidig have overblik over, hvilke praktiske foranstaltninger, der skal være på plads for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor er her en lille kronologisk huskeliste med nogle af de vigtigste ting, som man kan skrive sig bag øret, når man stiller sig selv spørgsmålet: "Hvad skal man huske når man flytter?".

 

1. Opsigelse af nuværende lejemål

Det første man skal huske når man flytter er at opsige sin nuværende bolig. Det skal typisk ske ca. 2-3 måneder før flytningen. Hvis du bor i en lejet bolig, er det vigtigt at tjekke, hvor lang din opsigelsesperiode er. Den kan variere meget, hvilket er grunden til, at den altid skal tjekkes i god tid. Opsigelsesperioden er primært 3 måneder. I visse tilfælde kan man finde en anden til at flytte ind før, efter aftale med udlejer, men eftersom det er noget, der varierer fra udlejer til udlejer er det altid en god ide at være på forkant her.


2. Få muget ud i dine ting

Sørg for ca. en måned inden flytning at få ryddet godt og grundigt ud i dine ting. De fleste får i årenes løb raget en masse forskellige ting til sig, men for at det ikke skal være helt uoverskueligt, når hele huset skal pakkes ned, kan det være en rigtig god ide at gå i gang med at rydde ud i sine ting i god tid. Selvfølgelig er der altid en masse ting, som er svære at skille sig af med, og der menes selvfølgelig heller ikke, at man skal smide alt ud, men det er altid en god ide at tynde ud i diverse nipsgenstande.

 

3. Klar dine administrative gøremål på borger.dk

Når der kun er ved at være få uger uge til den store dag, er det en god ide at gå i gang med en række administrative opgaver, som også følger med flytningen. 

Folkeregister, læge og boligstøtte

For eksempel er det her på tide at: melde flytningen til folkeregistret, vælge ny læge og søge boligstøtte - alt dette gøres på borger.dk. Desuden er også det her, at man skal melde flytningen til internetudbyderen, medmindre man med glæde står uden internet de første par uger i den nye bolig. Et godt tip: dette er også et godt tidspunkt at booke flyttemænd på, medmindre du regner med at køre det tunge læs selv.
  

4. Aflæs el- og varmemåler

Godt nok er de fleste formaliteter klaret, men der er stadig et par ting, der skal ordnes, inden de praktiske opgaver for alvor bliver førsteprioriteten. En uges tid inden flytningen er det en god ide at tage sig af de sidste småting og hængepartier som fx aflæsning af el- og varmemåler. Den skal aflæses senest tre dage inden flytningen.

Adresseændring og rengøring

Hvis du for eksempel stadig gerne vil modtage post på din egen bopæl, skal du sikre dig, at adresseændringen er gået igennem på ePosthuset. Herefter kan den store nedpakning og rengøring igangsættes. Det er normalt, at man skal aflevere lejemålet, mere eller mindre som da man modtog det (minus naturligt slid). 

 

5. Få styr på de sidste småting

Når man tænker over hvad man skal huske når man flytter, glemmer man ofte dagene efter selve flytningen. Nyt sted, nye muligheder og nye begrænsninger. Der er nogle praktiske og administrative gøremål efter en flytning. Sørg derfor for, ca. en uge efter flytningen, at kigge på disse.

Tjek op på din forsikring

Når du flytter, ændrer dine forsikringer sig. Derfor er det altid vigtigt at kontakte selskabet og forhøre sig om de nye vilkår.

Oplys DR licens om din flytning

Desuden er det altid en god ide at opdatere arbejde, familie og diverse medlemsskaber om din adresseændring, og hvis du ikke bryder dig om at få besøg af licensmanden, er det også at foretrække at underrette DR om din nye boligsituation.

Find en ny tandlæge eller behold din gamle

Du kan altid beholde din gamle tandlæge, men hvis du skal skifte til en, der er tættere på, er sundhed.dk stedet at gøre det. Det er altid overvældende at skulle flytte fra et sted til et andet, men det er også en interessant proces. Vi håber, at denne guide kan være med til at gøre nogle af de svære ting lidt mere overskuelige.

 

 

Kan vi hjælpe?

Nu skulle du være godt opdateret på hvad man skal huske når man flytter, både praktisk og administrativt. Står du i den situation at du ikke har plads til alle dine møbler eller blot skal gøre din nye bolig lidt i stand, så kan vi hjælpe. Vi har et opvarmet lagerhotel i både Stilling, Kolding og Favrskov til møbelopbevaring og anden opmagasinering. Vi tilbyder billig opbevaring i vores depotrum hvor folk fra byer som Århus, Hadsten, Skanderborg, Kolding, Hammel og Hinnerup benytter vores opbevaringsrum.

Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål på 7070 7997 eller INFO@BOXBUDGET.DK.

 

Rigtig god flytning

Bestil dit depotrum nu

Bestil her

FAVRSKOV


Faurskovvej 1
8370 Hadsten
favrskov@boxbudget.dk
Se på kort

STILLING


Niels Bohrs Vej 30
8660 Skanderborg
stilling@boxbudget.dk
Se på kort

KOLDING


Essen 35
6000 Kolding
kolding@boxbudget.dk
Se på kort

Top