Adgang: 06.00 - 22.00

Ring til os: 7070 7997

Hvad skal man huske, når man flytter?


Det kan være rigtig svært at stå i flytterod til op over ørerne og samtidig have overblik over, hvilke praktiske foranstaltninger, der skal være på plads for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor er her en lille kronologisk huskeliste med nogle af de vigtigste ting, som man kan skrive sig bag øret, når man er på vej videre til den nye residens.


2-3 måneder før flytning: opsigelse

Hvis du bor i en lejet bolig, er det vigtigt at tjekke, hvor lang din opsigelsesperiode er. Den kan variere meget, hvilket er grunden til, at den altid skal tjekkes i god tid. Opsigelsesperioden er primært 3 måneder. I visse tilfælde kan man finde en anden til at flytte ind før, efter aftale med udlejer men eftersom det er noget, der varierer fra udlejer til udlejer er det altid en god ide at være på forkant her.


1 måned før flytning: udmugning

De fleste får i årenes løb raget en masse forskellige ting til sig, men for at det ikke skal være helt uoverskueligt, når hele huset skal pakkes ned, kan det være en rigtig god ide at gå i gang med at rydde ud i sine ting i god tid. Selvfølgelig er der altid en masse ting, som er svære at skille sig af med, og der menes selvfølgelig heller ikke, at man skal smide alt ud, men det er altid en god ide at tynde ud i diverse nipsgenstande.

 

3-4 uger før flytning: borger.dk

Når der kun er ved at være få uger uge til den store dag, er det en god ide at gå i gang med en række administrative opgaver, som også følger med flytningen.

For eksempel er det her på tide at: melde flytningen til folkeregistret, vælge ny læge og søge boligstøtte - alt dette gøres på borger.dk. Desuden er også det her, at man skal melde flytningen til internetudbyderen, medmindre man med glæde står uden internet de første par uger i den nye bolig. Et godt tip: dette er også et godt tidspunkt at booke flyttemænd på, medmindre du regner med at køre det tunge læs selv.


1 uge før flytning: de sidste forberedelser

Nu er de fleste formaliteter klaret, men der er stadig et par ting, der skal ordnes, inden de praktiske opgaver for alvor bliver førsteprioriteten. Hvis du for eksempel stadig gerne vil modtage post på din egen bopæl, skal du sikre dig, at adresseændringen er gået igennem på ePosthuset. Herefter kan den store nedpakning og rengøring igangsættes. Det er normalt, at man skal aflevere lejemålet, mere eller mindre som da man modtog det (minus naturligt slid). Husk at aflæse el- og varmemålere senest tre dage inden udflytning


5 dage efter flytning: er du kommet godt på plads?

Nyt sted, nye muligheder og nye begrænsninger. Når du flytter, ændrer dine forsikringer sig. Derfor er det altid vigtigt at kontakte selskabet og forhøre sig om de nye vilkår. Desuden er det altid en god ide at opdatere arbejde, familie og diverse medlemsskaber om din adresseændring, og hvis du ikke bryder dig om at få besøg af licensmanden, er det også at foretrække at underrette DR om din nye boligsituation. Du kan altid beholde din gamle tandlæge, men hvis du skal skifte til en, der er tættere på, er sundhed.dk stedet at gøre det. Det er altid overvældende at skulle flytte fra et sted til et andet, men det er også en interessant proces. Vi håber, at denne guide kan være med til at gøre nogle af de svære ting lidt mere overskuelige.

 

Bestil dit depotrum nu

Bestil her

FAVRSKOV


Faurskovvej 1
8370 Hadsten
favrskov@boxbudget.dk
Se på kort

STILLING


Niels Bohrs Vej 30
8660 Skanderborg
stilling@boxbudget.dk
Se på kort

KOLDING


Essen 35
6000 Kolding
kolding@boxbudget.dk
Se på kort

Top